Δικαιοφύλακος Κυριακή, Γεωργὸς καὶ ἀετός




Γεωργὸς ἀετὸν εὑρὼν ἠγρευμένον, τὸ κάλλος αὐτοῦ θαυμάσας, ἀπέλυσεν αὐτὸν ἐλεύθερον. Ὁ δὲ οὐκ ἄμοιρος αὐτῷ χάριτος κατεφάνη, ἀλλ᾿ ὑπὸ τεῖχος σαθρὸν καθήμενον ἰδών, προσπετάσας τοῖς ποσὶν ἧρε τὸ ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ φακιόλιον. Ὁ δὲ ἐξαναστὰς ἐδίωκε· τοῦτο δὲ ὁ ἀετὸς ἔρριψε. Καὶ ἀναλαβόμενος αὐτὸ καὶ ὑποστρέψας εὗρε τὸ τεῖχος συμπεπτωκὸς ἔνθα ἐκάθητο, θαυμάσας τὴν ἀμοιβήν.
Ὅτι τοὺς ἀγαθόν τι πεπονθότας ἔκ τινος ἀντευεργετεῖν χρή· ὃ γὰρ ἀγαθὸν ποιήσεις, ἀντιδοθήσεταί σοι.


Ο γεωργός και ο αετός

Μια φορά ένας γεωργός βρήκε παγιδευμένο ένα αετό και θαυμάζοντας την ομορφιά του τον άφησε ελεύθερο. Ο αετός δε φάνηκε αχάριστος, αλλά, όταν είδε το γεωργό να κάθεται κάτω από ένα παλιό τοίχο, πέταξε κοντά του και με τα πόδια του πήρε απ’ το κεφάλι του το καπέλο του. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο γεωργός σηκώθηκε κι άρχισε να τον κυνηγάει και λίγο αργότερα ο αετός του το πέταξε. Ο γεωργός παίρνοντας το καπέλο του γύρισε πίσω στον τοίχο εκεί που καθόταν και τον βρήκε γκρεμισμένο και τότε θαύμασε την ανταμοιβή του αετού.
Όποιοι έχουν ευεργετηθεί από κάποιον πρέπει να το ανταποδώσουν, διότι ό,τι καλό κάνεις θα σου επιστραφεί.

9 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ. ???ΜΠΟΝΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ......
    !!!ΔΗΜΗΤΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΕΙΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...!ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Κυριακούλα μου!!! Πολύ καλό κείμενο και φυσικά καταπληκτική ζωγραφιά!!!
    Με αγάπη
    Ιφιγένεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΜΟΥ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ...!!! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ!!! Η ΛΕΞΗ Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!...!!!...!!!...!!!

    !!!ΕΥΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριακή μην το πεις σε κανέναν αλλα έχεις κάνει την πιο ωραία ζωγραφιά από όλους!!! Χωρίς πλάκα τώρα!!! Με αγάπη Ραφαέλλα!*!*!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοΚυριακη πολυ ωραια ζωγραφια..... και η μεταφραση ειναι καλη...............Μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο το κείμενό σου,ομώς ο τιτλός σου ειναι ΕΚΠΗΚΤΙΚΟΣ

    Δαμιανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κυριακηη τί ομορφη ζωγραφιαα,εισαι ταλεντο μιλαμε....:*|
    κατερίνα zgr

    ΑπάντησηΔιαγραφή